Publicaciones

Catalunya independent?

Informe
10 febrero 2014
Xavier Vidal-Folch
Otras áreas de trabajo

Catalunya independent?

PVP: 14 euros (IVA incluido)
ISBN: 978-84-8319-825-4

Enlace de compra: http://www.catarata.org/libro/mostrar/id/860

 

La “qüestió catalana”, el problemàtic encaix de Catalunya dins Espanya, no és cap invent. Ve de lluny. Dos moviments inversos i enfrontats se’n nodreixen i la sobrealimenten: el nacionalisme perifèric català i el nacionalisme centralista espanyol. I ho fan cada cop amb més ganes. Tot i això, no està pas escrit que s’hagi resoldre per vies traumàtiques, trencant llaços. La temperatura del litigi ha pujat espectacularment des de 2012. Els catalans han optat, de cop i volta i en bloc, per independitzar-se d’Espanya? Hi ha més radicalitat, més independentistes, però no més sobiranistes. Les posicions de la ciutadania són molt plurals, però des de la famosa sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, el 2010, la desafecció general cap a Espanya augmenta, sobretot al compàs de les mesures i de les lleis recentralitzadores del Govern central i de la recerca insistent d’un responsable extern per a la incessant crisi econòmica per part del Govern de la Generalitat.

 

Suscríbete a nuestra newsletter

La Fundación Alternativas elabora diferentes newsletter semanales, con información sobre las actividades, publicaciones y novedades de cada uno de los departamentos.

Rellena nuestro formulario para apuntarte a la lista general y recibir toda la información de la Fundación en tu correo, o elegir qué temas te interesan más.

Los campos con * son obligatorios
* Debes autorizar el tratamiento de tus datos personales seleccionando la casilla